Local time: 10:11 pm
Envato Level 13, 2 Elizabeth, St. Melbourne, Victoria 3000
+0-800-502-309

  Atracții în apropiere

  Cetatea Râșnov

  Unwind and relax

  Găsești multe atracții în apropiere de Pănicel. Una dintre ele este Cetatea Râșnov. Este una dintre cele mai bine păstrate cetăți țărănești din Transilvania și merită vizitată este ești în apropiere. Deși are un stil arhitectonic simplu, ce amintește de construcția caselor obișnuite, ea impresionează prin aerul medieval pe care l-a păstrat de-a lungul timpului.

  Cetatea Râșnov are o istorie deosebită – a fost ridicată în perioada 1211-1225 de către locuitori cu scopul de refugiu și apărare împotriva invaziilor tătarilor. În anul 1335, în urma unei noi năvăliri a tătarilor, cetatea nu a putut fi cucerită și ea s-a păstrat într-o stare destul de bună până în zilele noastre.


  În momentul în care pui piciorul în cetate, ai impresia că ai pășit cu sute de ani în urmă – timpul pare că nici au a trecut peste așezare. În interiorul cetății vei găsi ruinele a peste 30 de case care a adăpostit locuitorii sau bunurile lor. Școala, capela sau locuința preotului sunt obiective pe care nu trebuie să le ratezi. În cadrul muzeului de artă feudal vei găsi și armuri, arme, obiecte de mobilier, o mască de tortură și un jug folosit pentru transportul prizonierilor.

  Castelul Bran

  Și Castelul Bran face parte din multiplele atracții în apropiere de Pensiune Rasnov Panicel. Castelul Bran este unul dintre cele mai populare și mai vizitate castele din România, deci nu mai are nevoie de prezentare. Există încă câteva lucruri interesante pe care am vrea să le punctăm despre acest obiectiv turistic. Castelul a fost construit în perioada 1926 și 1388, iar la început, această construcție a avut rolul de vamă (aici se reținea 3% din valoarea mărfii care intra și ieșea din Transilvania), dar și de fortăreață.

  Legendele legate de Dracula au fost alimentate de scurta perioadă pe care domnitorul Vlad Țepeș a petrecut-o aici, dar și de obiceiurile pe care acesta le-a avut. Mai exact, în timpul celei de-a doua domnii, Vlad Țepeș a ars suburbiile orașului și a omorât astfel sute de sași – așa a ajuns să fie văzut ca un tiran sângeros. Castelul a fost restaurat în perioada 1920-1927 de către arhitectul Curții Regale și așa a ajuns să fie unul din locurile preferate ale reginei Maria. În anul 1948, după ce familia reglaă a fost alungată din țară de către regimul comunist, Castelul Bran a ajuns în proprietatea statului român. Îți recomandăm o vizită la Castelul Bran în compania unui ghid care îți va spune pe larg povestea acestei construcții. În plus, vei afla și că inima Reginei Maria a fost îngropată în acest castel pentru o perioadă de timp.

  Dino Park

  Dino Park Râșnov este un muzeu în aer liber cu peste 100 de exemplare de dinozauri reproduși în mărime naturală. Este o atracție atât pentru cei mici, cât și pentru cei mari. Aici vei găsi prima reproducere din lume a celui mai mare animal zburător din lume (Hatzegopteryx Thambema) și a celui mai mare dinozaur descoperit vreodată (Seismosaurus). Dacă Dino Park este pe lista ta de atracții în apropiere pe care vrei să o vizitezi, rezervă un sejur la Hotel Rasnov în cadrul Complexului Turistic Pănicel astăzi!

  Atracții în apropiere
  Zone interactive pentru cei mici și adulți, sunete terifiante, un vulcan care simulează o erupție, expoziții științifice amenajate în căsuțe în copaci, cinematograf 9D, trasee de aventură și tiroliană – toate te așteaptă la Dino Park.
  Atracții în apropiere
  Este considerat cel mai mare parc cu dinozauri din Sud-Estul Europei, deci trebuie neapărat să îl treci pe lista cu obiective de vizitat dacă te afli în împrejurimi. Este o modalitate perfectă de petrecere a timpului liber în familie.
  Atracții în apropiere

  Rezervația Urșilor de la Zărnești

  O a doua șansă la viață
  Rezervația Urșilor de la Zărnești este prima rezervație naturală pentru urși captivi din România. Se întinde pe o suprafață de 69 hectare, fiind cea mai mare rezervație de urși bruni din lume. Povestea acestei rezervații este impresionantă – santuarul a fost construit în memora ursoaicei Maya și astăzigăzduiește peste 100 de urși, toți salvați din condiții mizere.

  Mulți dintre urșii care astăzi și-au găsit liniștea în rezervația naturală de la Zărnești au fost aduși din restaurante, holeuri, circuri sau chiar mănăstiri unde erau ținuți în cuști prea mici și folosiți în scop de divertisment. O vizită la rezervația urșilor te va umple de bună dispoziție, dar și de recunoștință. În același timp însă, s-ar putea să experimentezi sentimente de neputință pentru toți urșii care încă sunt captivi în grădini zoologice, în spații mici, neadecvate stilului lor de viață. Îți recomandăm să nu ratezi rezervația urșilor de la Zărnești dacă ești în drum spre Râșnov.

  Trimite mesaj
  Rezervari /Receptie
  Bună ziua. Am observat că ați accesat site-ul nostru pentru prima dată. Dacă aveți întrebări, nu ezitați să ne contactați.
  Call Now Button